پاورپوینت در مورد مدیریت و کنترل موجودی ها
کنترل موجودی
همانطور که در بخشهای قبلی توضیح داده شد، امروزه سازمانهای نوین به دنبال کاهش میزان موجودی و نگهداری آن هستند تا از هزینههای نگهداری و انبارداری دوری کنند. اما عملا این امکان وجود دارد که ما نتوانیم این کاررا انجام دهیم و بهرحال موجودی و انبار و هزینههای نگهداری را همچنان داشته باشیم. بنابراین باید بتوانیم موجودیها را به نحوی مدیریت کنیم تا هم هزینههای نگهداری آنها حداقل شود و هم هزینههایی که بابت کمبود باید بپردازیم. یعنی به موقع و به اندازه سفارش دادن. پس باید مدیریت بهینه موجودی داشته باشیم.
منظور از موجودی = موجودی مواد اولیه و قطعات، کالاهای نیمهساخته، ماشین آلات، ابزار آلات تولیدی، لوارم تعمیرات آنها و کالای ساخته شده است.
بر این اساس، علم مدیریت اقدام به تدوین سیستم هایی تحت عنوان مدیریت کنترل موجودی نموده که در زیر به این موارد می پردازیم:
سیستمهای مدیریت و کنترل موجودی
۱٫ سیستم دستهبندی کالاها بر اساس ABC
می توان گفت یک سیستم کیفی و حدودی است. این سیستم بر این مبنی استوار است که معمولاً در انبار موجودیهایی داریم که بخش عمده ارزش موجودی را به خودشان اختصاص میدهند و موجودیهایی هم داریم که ارزش کمتری دارند و مسلما سیاست کنترلی ما برای هر کدام باید متفاوت باشد. بررسیهای مدیریت نشان داده که :
_ حدودا ۲۰% حجم اقلام موجودی در انبار، حدود ۷۰%-۸۰% ارزش کل موجودیها را تشکیل میدهند. این دسته کالاها را کالای A مینامند. بطور معمول مدیریت و نگهداری این دسته از کالاها، هزینه زا، زمانبر و شامل محدودیت های مختلفی می باشد.
_ دسته دوم کالاهایی هستند که حدود ۳۰% موجودی انبار را گرفته اند، اما فقط ۱۵% ارزش کل موجودیها را دارند. این دسته را B مینامند.
_ دسته سوم هم ۵۰%-۶۰% حجم انبار را اشغال کرده و ۵% -۱۰% ارزش کل را دارند که دسته C نامگذاری میشوند.
با توجه به موارد بالا، می توان گفت: تقسیمبندی بصورت مهم، متوسط و غیر مهم است.
بر طبق این سیستم، باید اولویت اول ما برای مدیریت و کنترل موجودیها روی دسته اول یا همان A باشد و بیشتر انرژی و زمان در مدیریت موجودی روی آنها صرف شود زیرا کمبود یا نگهداری هزینه زاست. و به همین ترتیب اولیت بعدی به دسته B و بعد هم دسته c می رسد.
یعنی باید تا میتونیم میزان موجودی دسته A رو کاهش داده و سعی کنیم به موقع سفارش داده بشه و به موقع مصرف بشه.

پاورپوینت در مورد مدیریت و کنترل موجودی ها
۲٫ سیستم کنترل موجودی “میزان سفارش اقتصادی” (EOQ/Economic Order Quantity)
این سیستمی است که تقریباً کنترل موجودی را به اسم آن میشناسند و روش اصلی و دقیق کنترل موجودی است.
در این سیستم سعی بر این است که میزان سفارش در هر مرتبه به اندازهای باشد که هزینههای سفارشدهی، هزینههای نگهداری و هزینههای کمبود حداقل شود. و بر اساس یک فرمول کلی هم کار میکند.
امّا قبل از آن، باید بدانیم که در مبحث کنترل موجودی چه نوع هزینههایی وجود دارد:
_ هزینه سفارشدهی Co (تهیه و ارسال فرمهای درخواست خرید، هزینه حمل کالا، عوارض گمرکی و کل هزینههایی که برای سفارش و دریافت کالا مصرف -میشود)
_ هزینه نگهداری Cc (هزینه انبار، کنترل، جابجا کردن کالا در انبار، استهلاک کالا، مفقود شدن کالا، از مد افتادن کالا، بیمه انبار، و هزینه انباشت سرمایه یعنی هزینه فرصت از دست رفته)
_ هزینه کمبود Cq (هزینه نارضایتی یا از دست دادن مشتری، عدم تحقق سود، از دست دادن اعتبار)
پاور پوینت چیست؟
پاورپوینت PowerPoint نرم افزاری ساده و کارآمد برای ساخت برنامه های چندرسانه ای کوچک (مانند کاتالوگهای الکترونیکی و برنامه های اطلاع رسانی ساده) است. معمولاً بیشترین مورد استفاده از پاور پوینت در مورد ساخت سیستم تصویری قابل نمایش در سمینارها و جلسات مهم میباشد. وجود الگوهای از پیش آماده شده، موجب میگردد که در سریعترین زمان به بهترین نتیجه دست یابید.
یکی از آسانترین و جذابترین روشهای آموزشی، استفاده از اسلایدهای آموزشی پاور پوینت است. با توجه به آسان بودن استفاده از این اسلایدها که عمدتا تنها با یک کلیک ساده امکان پذیر است. محیط رنگی و قابلیت افزودن عکس، جدول، نمودار، کلیپ آرت، صدا و ویدئو باعث جذابیت کار و تفهیم بهتر مطالب برای مخاطبان میشود.
از آنجایی که یکی از مشکلات آموزش در ایران، نداشتن جذابیتهای لازم، نیاز به برنامه های پشتیبانی کننده فراوان و حجم بالای فایلها با توجه به سرعت پایین اینترنت در ایران است، اسلایدهای آموزشی پاورپوینت به منظور رفع این کاستی ها می تواند بسیار مفید باشد، بطوریکه برای استفاده از پاورپوینت به هیچ برنامه پشتیبانی کننده ای احتیاج نیست، کوتاه است و روشهای انتشار آن نیز آسان و امکان پذیرند.
همچنین بکارگیری اسلایدهای آموزشی پاورپوینت از آنجایی که با بازگو کردن مفاهیم به زبان ساده دنبال می شود تنها محدود به مخاطبان خاص نبوده و همه گروههای اجتماعی و عموم کاربران اینترنتی را تحت پوشش قرار می دهد.
البته نباید فراموش کرد که ارایه آموزش در پاورپوینت بخاطر نحوه ارایه آن، نیاز به ادبیاتی متفاوت با دیگر روشهای آموزشی دارد. در پاورپوینت از آنجایی که نمی توان مطالب را بلند و طولانی ارایه داد، باید محتوی آموزشی تا حد ممکن خلاصه و موجز باشد.
به کمک پاور پوینت اسلایدهایی برای نمایش یا بروشورها و اطلاعیههای تبلیغاتی برای چاپ ساخته میشود که با دیتا پروجکتر، قابل نمایش روی دیوار و پرده هستند. پاور پوینت اصلاً برنامهی ارائهی مطلب با دیتا پروجکتور برای جمع است و نه بر روی مانیتور و برای فرد خاص. محیط رنگی و قابلیت افزودن عکس، جدول، نمودار، کلیپ آرت، وُرد آرت، فایلهایی از سایر برنامههای آفیس، صدا و ویدئو باعث جذابیت کار و تفهیم بهتر مطالب برای مخاطبان میشود. در واقع پاورپوینت قسمت سمعی و بصری آفیس است. در محیط پاور پوینت، برخلاف وُرد باید خیلی خلاصه و فقط رئوس مطالب، جداول، نمودارها، عکس و از این دست را به صورتی شکیل و زیبا در اسلایدها و با رنگها و نوشتههای زیبا بگنجانید.
پاورپوینت ، نرم افزاری است که با آن می توانید تحقیقات خود را به صورت پویا به نمایش بگذارید.به عبارت دیگر می توان گفت نمایش تحقیقات روی کاغذ به هیچ طریقی امکان پذیر نیست و شما می توانید حداکثر به دو یا سه نفر نشان دهید. اما وقتی می خواهید پروژه یا تحقیقتان را برای چندین نفر نمایش دهید ، سر کلاس ، با در یک کنفرانس ، این کار فقط از طریق پاورپوینت امکان دارد.
با پاورپوینت می توانید تحقیقاتتان را به پیوست تصاویر و فیلم ها و نرم افزار ها برای همه افراد حاضر در کلاس به بهترین نحو و زیبایی هر چه تمام تر به نمایش گذارید.
بی شک میتوان گفت پاورپوینت یکی از بهترین نرم افزارهای آفیس است. استفاده های بسیار این نرم افزار در تمام کارها سند این حرف است.